Пивоварите
Цвета Гюрова
инженер-технолог

Дамата в компанията се нарича Цвета. Тя има завиден професионален опит и е родена в Стара Загора, където живее и досега...

Дамата в компанията се нарича Цвета. Тя има завиден професионален опит и е родена в Стара Загора, където живее и досега.

Какво си завършила?

По образование съм инженер-технолог: вино, пиво, високоалкохолни и безалкохолни напитки.

С какво се гордееш?

Като част от ЗАГОРКА се гордея с професионалната си реализация през годините, гордея се с новите продукти, гордея се, че сме част от семейството на Хайнекен. Гордея се с непрекъснатия стремеж пивото ни да е на световно ниво. Пивоварната ни да е на световно ниво. Виждам всичко това в ежедневната работа на колегите около мен. В енергията и усилията, които полагат за безопасността, за качеството на продуктите, за поддръжката на машините… Виждам го в амбицията им да учат и да приемат новите предизвикателства. Световното ниво е в главите ни. За нас в пивоварната това е начин на мислене.

Откъде черпиш вдъхновение?

От хората и от екипната работа – те са моето вдъхновение. Те са двигателят на прогреса. Силно вярвам в максимата „Печелим с нашите хора“ – както аз с тях, така и те с мен, надявам се! Хората около мен – близките, колегите и приятелите ми – са тези, които ми дават вярата в успеха и ме вдъхновяват да бъда иновативна, креативна и да вярвам, че няма невъзможни неща.

Защо би препоръчала Варка 7 на приятелите си?

Първо, защото е нов продукт на марката Ариана. А аз се гордея с нашите продукти, защото са уникални по рода си и защото са рожби на нашата амбиция и кураж, на отличния ни маркетингов и търговски нюх. Моите приятели са изследователи по душа. Те ежедневно търсят и опитват нови неща. Варка 7 е различна – като рецепта, като ферментационен процес, като вкусови усещания и дегустационен профил – в сравнение с другите пива. Направена е с вдъхновение и много любов. Провокира рецепторите и изследователския дух на всеки, който е любопитен. А вие? Любопитни ли сте?

Мирослав Милков
началник-пивовар

Доайенът на малкия ни ударен екип, Миро, е на 49, роден е в град Раднево и след академични пътешествия из страната в момента живее и работи в Стара Загора...

Доайенът на малкия ни ударен екип, Миро, е на 49, роден е в град Раднево и след академични пътешествия из страната в момента живее и работи в Стара Загора.

Какво образование имаш?

Средното – електротехникум „Г. С. Раковски“ в Стара Загора. Специалност „Електро обзавеждане на промишлени предприятия“. Висшето го завърших в Техническия университет (бившия ВМИ) в Габрово. със специалност „Електронна техника и микроелектроника“.

Как реши да станеш пивовар?

Винаги съм искал да проектирам или да извършвам техническа поддръжка на промишлени съоръжения. Работната ми кариера започна като електротехник – поддръжка в предприятие за производство на олио, като целта ми беше да стана главен енергетик и после главен инженер. В ЗАГОРКА започнах преди 14 години като главен енергетик. Никога не съм искал или решавал да бъда Пивовар. Просто, за да извършваш качествена поддръжка, както и да подобряваш енергийната ефективност, се налага да познаваш в детайли производствените процеси. Така съчетах знанията си по техническа поддръжка и автоматизация и опита ми като любител винар с магията на производството на пиво.

Какво щеше да правиш, ако не беше пивовар?

Животът е една непрекъсната промяна. Хубаво е човек да следва мечтите си, но за да успее е задължително да приема възможностите и непрекъснато да се учи.

Ако не бях пивовар щях да съм отличен специалист в някое друго производствено предприятие, като щях да познавам в детайли неговите процеси. Всъщност това може и да се случи в бъдещето.

Защо би препоръчал Варка 7 на приятелите си?

Това е бира, направена в България, по съвременна българска рецепта от български пивовари. Тя не е кавър на чешка, немска или друга известна бира и има свой собствен профил. Аз гарантирам, че за производството и се използват само природни продукти и процеси.

Валентин Кръстев
асистент-пивовар

Валентин е роден преди 43 години в столицата, но изкарва детството си в Казанлък, а от известно време живее в Стара Загора...

Валентин е роден преди 43 години в столицата, но изкарва детството си в Казанлък, а от известно време живее в Стара Загора.

Какво образование имаш?

Висше – магистър от университета по хранителни технологии в Пловдив.

Защо реши да станеш пивовар?

Защото открих много добра възможност за професионално развитие в лицето на Загорка-Хайнекен.

Какво щеше да правиш, ако не беше пивовар?

Преди да стана Пивовар съм работил 10 години в млекопреработвателни компании… Със сигурност щях да работя нещо в бързооборотния сектор.

Защо би препоръчал Варка 7 на приятелите си?

Защото е създадена с много любов и страст към качеството. Защото е плътна и ароматна и в същото време пивка.


Прочети интервютата
Консумирайте с удоволствие и мярка
Текстът на съобщението

За да продължиш, трябва да си пълнолетен.
Въведи датата и годината си на раждане тук:

Общи условия